Percheziții la Giurgiulești: Un șef ANSA și 10 subalterni, reținuți

Procurorii au descins cu percheziții în dimineața zilei de azi, 30 martie, la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Astfel,...

Procurorii au descins cu percheziții în dimineața zilei de azi, 30 martie, la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Astfel, în urma perchezițiilor a fost reținut pentru 72 de ore șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA, dar și 10 subalterni.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.

Potrivit investigațiilor CNA, angajații PIF Giurgiulești ar fi pretins și acceptat sume de bani, în diferită valută, de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. În schimbul plăților ilicite, funcționarii ar fi facilitat introducerea în țară a diferitor produse în lipsa actelor permisive. 

În cadrul acțiunilor operative și de anchetă, a fost documentat șeful PIF Giurgiulești al ANSA, dar și 10 inspectori din subordinea acestuia. Potrivit materialelor acumulate, sumele obținute per tură se ridicau la 15.000 de lei – bani percepuți la posturile de traversare a frontierei de stat Giurgiulești-Reni și Giurgiulești-Galați.

Acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare. 

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce ancheta.

In this article