Israel a donat tablete pentru instituțiile de învățământ din Moldova

Statul Israel a donat 590 de tablete pentru instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Echipamentele IT vor fi distribuite școlilor în care studiază copii refugiați din Ucraina, dar...

Statul Israel a donat 590 de tablete pentru instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Echipamentele IT vor fi distribuite școlilor în care studiază copii refugiați din Ucraina, dar și copii din Republica Moldova din grupuri vulnerabile.

Ministrul educației și cercetării, Anatolie Topală, a menționat că echipamentele sunt așteptate în școli pentru a fi utilizate la lecțiile de informatică, dar și la alte discipline. Elevii din Ucraina le vor utiliza pentru a se conecta la lecțiile online din școlile din localitățile lor, pentru a comunica cu colegii, profesorii de acasă, transmite breakingnews.md cu referire la IPN.

„Una dintre prioritățile de bază pentru procesul de digitalizare este dotarea instituțiilor de învățământ general cu echipament IT. Donația de astăzi contribuie la îndeplinirea acestui obiectiv”, a afirmat Anatolie Topală.

Ambasadorul Statului Israel în Republica Moldova, Joel Lion, a remarcat deschiderea pe care o au autoritățile israeliene în vederea susținerii poporului moldovenesc și a celui ucrainean în această perioadă complicată în contextul războiului din regiune.

Dotarea instituțiilor de învățământ general cu echipament IT va continua în perioada următoare. În circa 70 de instituții de învățământ general vor fi create laboratoare digitale dotate cu suportul UNICEF. Cu sprijinul Băncii Mondiale, în școli vor ajunge peste 5.000 de laptopuri.

Echipamente IT vor fi achiziționate pentru școli și în baza grantului de 5 milioane de dolari din partea Parteneriatului Global pentru Educație, în acest scop fiind utilizate peste 2 milioane de dolari. De asemenea, vor fi desfășurate cursuri de instruire în domeniul tehnologiilor informaționale pentru cadrele didactice.

In this article