Două elicoptere militare americane s-au prăbușit în timpul unui antrenament

Două elicoptere ale armatei americane s-au prăbușit în Kentucky, în timpul unui antrenament. Se estimează că mai multe persoane și-au pierdut viața, relatează BBC. Guvernatorul statului Kentucky, Andy...

Două elicoptere ale armatei americane s-au prăbușit în Kentucky, în timpul unui antrenament. Se estimează că mai multe persoane și-au pierdut viața, relatează BBC.

Guvernatorul statului Kentucky, Andy Beshear, a spus că este o „veste tristă” și că „sunt așteptate decese”.

Potrivit presei locale, incidentul a avut loc în jurul orei 21:35, ora locală (01:35 GMT), și că până la nouă persoane ar fi murit.

Armata a confirmat că elicopterele Blackhawk au fost implicate într-un accident în apropiere de baza militară Fort Campbell. Într-o declarație pentru BBC, un purtător de cuvânt al bazei Fort Campbell a declarat că două elicoptere HH60 Blackhawk s-au prăbușit în timpul „unei misiuni de antrenament de rutină”.

„Starea membrilor echipajului este necunoscută în acest moment”, a precizat acesta. Elicopterele implicate provin din Divizia 101 Airborne, care este singura divizie de asalt aerian din armata SUA și a fost trimisă în zonele de conflict la nivel internațional.

In this article