Administratori ai unei companii, reținuți într-un dosar de deposedare a municipalității de 8 hectare de teren

Patru pretinși administratori de societăți comerciale au fost reținuți, fiind bănuiți de implicarea într-o schemă de delapidare a Primăriei municipiului Chișinău de 8 hectare de teren din sectorul...

Patru pretinși administratori de societăți comerciale au fost reținuți, fiind bănuiți de implicarea într-o schemă de delapidare a Primăriei municipiului Chișinău de 8 hectare de teren din sectorul Râșcani. Este vorba despre pământ din strada Podgorenilor din cartierul Poșta Veche în valoare de peste 10 milioane de lei. Oamenii legii au descins în această dimineață cu percheziții, transmite IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane ar fi acționat în complicitate cu funcționari din cadrul Primăriei Chișinău și „Cadastru” pentru a dobândi ilicit bunuri proprietate publică. Pentru asta au utilizat o hotărâre judecătorească falsă, pronunțată în anul 2013 de către Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Râșcani, prin care ar fi fost recunoscută valabilitatea unor contracte de vânzare-cumpărare presupus încheiate între Primărie și o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii moldovenești.

În urma acestor contracte, s-a înregistrat fictiv dreptul de proprietate asupra terenurilor cu suprafața totală de aproape 8 hectare, transmise anterior în folosința societății pe acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA SUCCIN.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate astăzi de ofițerii CNA, au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale, iar cele patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, urmează a fi plasate în izolatorul CNA.

In this article