Pentru deputatul Reniță, deputat PPDA, Chișinăul cu Năstase în frunte nu înseamnă oraș liber

Deputatul Iurie Reniță a anunțat că nu își va da votul pentru Andrei Năstase, președintele partidului din fracțiunea căruia face parte în Parlament, transmite Breaking News cu referire...

Deputatul Iurie Reniță a anunțat că nu își va da votul pentru Andrei Năstase, președintele partidului din fracțiunea căruia face parte în Parlament, transmite Breaking News cu referire la today.md.

„Democrația înseamnă diversitate. Diversitate de opinii, de opțiuni politice și de vot”, spune Reniță.

„Îmi doresc să avem un oraș european în care sunt promovate valorile naționale, valorile românești, deopotrivă cu ale altor etnii. Îmi doresc să trăiesc într-un oraș al libertății noastre”, a mai adăugat Reniță.

Deci, președintele partidului, care l-a susținut pe Reniță să ajungă în Parlament, nu poate asigura așteptările lui de la oraș.

Interesant care au fost așteptările lui Reniță de la Năstase – ministru de interne și pe cât de mult a reușit Năstase să le satisfacă?

Deputatul Reniță într-o formă cețoasă, se simte trecutul diplomatic, dă de pământ cu Năstase, acoperind mișcarea cu formularea “democrația înseamnă diversitate”.

Suntem de acord cu această formulare, dar neapărat însoțită de „democrația înseamnă onestitate, caracter, principii și valori, translarență, respect față de alegători” și încă multe altele.

Ruperea din contextul mare a trăsăturilor democrației, care convine pentru moment, trădează minciună ascunsă prin ne-spunerea adevărului.

Cu toate că Reniță nu spune adevărul, asta nu-l împiedica să facă chemări publice pentru vot.

Folosirea parțială a valorilor democratice este foarte caracteristică dictatorilor – să nu căutăm departe, ne putem opri la Plahotniuc. El permanent apela public la valorile democratice, dar făcea ce și cum dorea.

In this article


Join the Conversation