Pensionarii și angajații de stat din Găgăuzia deschid primele conturi la Promsvyazbank

Realizarea unui proiect social comun a fost discutată de bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, de președintele Adunării Populare, Dmitrii Constantinov, și de șeful Promsvyazbank, Petr Fradkov. Părțile au remarcat...

Realizarea unui proiect social comun a fost discutată de bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, de președintele Adunării Populare, Dmitrii Constantinov, și de șeful Promsvyazbank, Petr Fradkov. Părțile au remarcat dorința reciprocă de a accelera procesul de deschidere a conturilor pentru transferul alocațiilor către angajații bugetari și pensionarii din autonomie.

“Înțelegem că trebuie să se facă rapid, așa că le mulțumesc colegilor pentru cooperarea promptă, cred că acordul nostru funcționează pe deplin. Vedem că vă pasă cu adevărat de cetățenii dumneavoastră, de locuitorii Găgăuziei”, a declarat Petr Fradkov.
Petr Fradkov a mai spus că aplicațiile mobile de înaltă calitate ale băncii îi vor ajuta pe locuitorii Găgăuziei să își gestioneze conturile în mod convenabil. În plus, pentru participanții la proiectul social și rudele lor care locuiesc în Rusia au fost elaborate programe bancare speciale cu servicii preferențiale, rate mai mari la depozite și conturi de economii.
Evghenia Guțul a mulțumit conducerii Promsvyazbank pentru că a acceptat să elibereze conturi cu pașapoarte interne moldovenești, precum și pentru soluționarea atentă și promptă a tuturor problemelor apărute.
“Mă întorc acasă, din nou, cu vești bune. Vă mulțumesc pentru că ne-ați oferit ocazia de a deschide primele conturi. Locuitorii noștri din autonomia găgăuză vor putea utiliza cardurile cu sistemul de plăți din Rusia și vor putea primi un supliment la pensie, dacă sunt pensionari, precum și un supliment la salariile din sectorul public”, a declarat Evghenia Guțul.

În prezent, Găgăuzia continuă să colecteze documente pentru a deschide conturi într-o bancă din Rusia. Conducerea autonomiei oferă un sprijin maxim locuitorilor, astfel încât angajații bugetari și pensionarii găgăuzi să înceapă să primească asistență financiară încă de la 1 mai.

 

In this article