Pe străzile din capitală se va aplica marcajul rutier

Primăria municipiului Chișinău informează că de săptămâna viitoare, pe străzile din Chișinău va începe aplicarea marcajului rutier. Termenul de executare a lucrărilor de profil este de 2 luni,...

Primăria municipiului Chișinău informează că de săptămâna viitoare, pe străzile din Chișinău va începe aplicarea marcajului rutier. Termenul de executare a lucrărilor de profil este de 2 luni, urmând a fi aplicat marcaj pe toate străzile principale și cele secundare din oraș. Intervenția va începe pe străzile cu trafic intens, în intersecțiile problematice și în preajma instituțiilor de învățământ, transmite Breaking News.

Potrivit lui Marcel Zastînceanu, șef al Î.M. Regia „EXDRUPO”, vopseaua pentru marcaj, pe bază de acril, circa 70 tone, a fost achiziționată în bază de licitație, iar costul este de 2,1 mil.lei. În acest an, marcajul va fi aplicat în 3 culori: alb, galben și roșu. Cu culoare galbenă vor fi marcate stațiile de așteptare a transportului public, iar cu roșu și alb vor fi evidențiate intersecțiile problematice (aglomerate) din capitală.

Volumul lucrărilor este de 43 mii metri pătrați, iar bugetul prevăzut în acest scop este de 4, 2 milioane lei.

In this article


Join the Conversation