PCRM îndeamnă cetățenii să voteze împotriva Maiei Sandu în turul doi al alegerilor

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) critică desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2024 și a referendumului constituțional, acuzând autoritățile de manipulare și utilizare excesivă a resurselor...

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) critică desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2024 și a referendumului constituțional, acuzând autoritățile de manipulare și utilizare excesivă a resurselor administrative. Potrivit comunicatului emis de Comitetul Central al PCRM, sub conducerea președintei Maia Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar folosi structurile guvernamentale, resursele mass-media subordonate și forțele de ordine pentru a intimida și a descuraja participanții la procesul electoral.

Conform PCRM, în primul tur al alegerilor ar fi fost semnalate multiple încălcări și intimidări asupra votanților și concurenților electorali, inclusiv obstrucționarea activităților de campanie. Partidul critică și discursul xenofob din spațiul media, susținând că acesta este un semn de „agonie” și „frică” din partea autorităților, care, conform comunicatului, ar fi incapabile să guverneze Republica Moldova.

În urma rezultatului primului tur și a referendumului, PCRM consideră că este necesară o schimbare politică. Comitetul Politic al Partidului face un apel către toți membrii și simpatizanții PCRM, dar și către cetățenii cu orientare patriotică, să participe activ la vot în turul doi și să voteze împotriva Maiei Sandu, susținându-l pe Alexandr Stoianoglo.

„Republica Moldova nu are și nu va avea un viitor suveran, identitar și neutru sub conducerea Maiei Sandu,” susține PCRM, încurajându-și susținătorii să voteze „pentru o Moldovă suverană, neutră și prosperă.”

In this article