Pavel Filip: Odată cu semnarea Acordului de liber schimb cu China turațiile legăturilor economice vor spori

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu o delegație a oamenilor de afaceri chinezi, care participă la Forumul de afaceri Moldova-China. Premierul a apreciat prietenia tradițională care leagă...

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu o delegație a oamenilor de afaceri chinezi, care participă la Forumul de afaceri Moldova-China. Premierul a apreciat prietenia tradițională care leagă țările noastre, exprimând încrederea că acest for va oferi o platformă potrivită pentru ulterioare parteneriate, transmite Breaking News.

Premierul a invitat oamenii de afaceri chinezi să investească în țara noastră și să beneficieze de avantajele oferite de Acordurile de liber schimb pe care țara noastră le are cu UE, CSI și Turcia. „O investiție în Republica Moldova vă asigură posibilitatea de a exporta mărfuri fără taxe pe piețele din UE, CSI și Turcia”, a menționat șeful Guvernului.

Oamenii de afaceri chinezi au mulțumit pentru facilitarea obținerii vizei pentru Republica Moldova și s-au arătat interesați să studieze în de aproape oportunitățile investiționale din țara noastră. Aceștia au menționat că cele 20 de companii, care fac parte din delegație, reprezintă cele mai importante domenii, inclusiv producere, IT și turism.

Pavel Filip a menționat că, în perioada 21-28, aprilie o delegație a Consiliului Economic pe lângă prim-ministru va întreprinde o vizită în China pentru a prelua cele mai bune practici.

În prezent, în Republica Moldova activează 86 de companii cu investiții chineze, Republica Populară Chineză plasându-se pe locul 6 printre principalii parteneri comerciali ai țării noastre.

In this article


Join the Conversation