Patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Moscova, reținute

Patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Crocus City Hall, de lângă Moscova, au fost arestate, după ce au fost prinse în urma unei urmăriri cu maşina....

Patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Crocus City Hall, de lângă Moscova, au fost arestate, după ce au fost prinse în urma unei urmăriri cu maşina. În total, autorităţile au reţinut 11 persoane, în timp ce bilanţul persoanelor decedate a trecut de 90.

Potrivit BBC, patru suspecţi au fost arestaţi, după ce cel puţin 93 de persoane au fost ucise în atacul de la concertul din apropiere de Moscova, transmite breakingnews.md cu referire la News.ro.

Preşedintele Vladimir Putin a fost informat că 11 persoane au fost reţinute, patru fiind arestate, a anunţat şeful Serviciului de Securitate FSB.

Potrivit Reuters, legiuitorul Alexander Khinshtein a citat „informaţii preliminare” potrivit cărora atacatorii se aflau într-un vehicul Renault care a fost reperat de poliţie în regiunea Briansk, la aproximativ 340 km sud-vest de Moscova, vineri seara, dar care nu a respectat instrucţiunile de a opri.

„În timpul urmăririi, s-au tras focuri de armă şi maşina s-a răsturnat. Un terorist a fost reţinut la faţa locului, iar restul au fugit în pădure. În urma căutărilor, un al doilea suspect a fost găsit şi reţinut în jurul orei 03:50. Căutările pentru ceilalţi continuă”, a declarat deputatul. Nu este clar câte persoane au scăpat de la locul faptei.

Khinshtein a declarat că în maşină au fost găsite un pistol, un încărcător pentru o puşcă de asalt şi paşapoarte din Tadjikistan.

Amintim că mai multe persoane au fost ucise și rănite în incidentul armat care a avut loc pe 22 martie la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei.

În context, ex-președintele Igor Dodon și ex-premierul Ion Chicu au venit cu mesaje de condoleanțe după atacul armat de la Moscova.

Și Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă condamnă atacul terorist care a avut loc la Moscova și exprimă condoleanțe rudelor și prietenilor celor uciși și răniți.

Preşedintele rus Vladimir Putin este informat „constant” şi a fost informat „încă din primele minute” despre atacul sângeros de vineri seară de la o sală de concerte de la periferia Moscovei.

Iar Dmitri Medvedev amenință cu o răzbunare „prin teroare” după atacul armat din sala de concert de la Moscova. Fostul locțiitor al lui Putin spune că dacă atacul a fost comis de „teroriști ai Kievului, trebuie găsiți și distruși fără milă, inclusiv oficialii statului”.

Totodată, Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi și-a exprimat condoleanțele față de victimele incidentului de la Crocus City Hall și a îndemnat ca cei responsabili să fie aduși în fața justiției.

Gruparea militantă sunită Stat Islamic a revendicat vineri, pe canalul de Telegram al grupului, responsabilitatea pentru atacul armat de la sala de concerte de la periferia Moscovei.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article