Oficial: Igor Dodon revine în funcția de președinte al PSRM

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a fost ales, la congresul extraordinar al PSRM în funcția de președinte al formațiunii politice. Potrivit deputatului BCS, Bogdan Țîrdea, care...

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, a fost ales, la congresul extraordinar al PSRM în funcția de președinte al formațiunii politice.

Potrivit deputatului BCS, Bogdan Țîrdea, care a postat un video pe canalul său de Telegram, Igor Dodon a fost ales cu vot unanim.

Totodată, congresul extraordinar al PSRM a votat ca Zinaida Greceanîi să fie drept președintele de onoare a partidului.

Igor Dodon este un politician și economist din Republica Moldova, fost președinte al Republicii Moldova în perioada 23 decembrie 2016 și 24 decembrie 2020. A fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009 până în 2016, conducând Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. A îndeplinit funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 și ministru al economiei și comerțului din 2006 până în 2009.

Începând cu anul 2009 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, inițial ales pe listele PCRM. Pe 4 noiembrie 2011 împreună cu Zinaida Greceanîi și Veronica Abramciuc a părăsit fracțiunea PCRM din parlament. Ulterior cei trei au aderat la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

La 18 decembrie 2011, la cel de-al 10-lea Congres al PSRM Igor Dodon a fost ales președintele partidului.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article