Patru persoane din Drochia condamnate la 11 ani de închisoare pentru tâlhărie și răpire de persoane

Patru persoane originare din Drochia au fost condamnate fiecare la câte 11 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și răpire de persoane. Potrivit Procuraturii Generale, totul...

Patru persoane originare din Drochia au fost condamnate fiecare la câte 11 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și răpire de persoane.

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat la data de 5 februarie 2023, în jurul orei 01:00, în raionul Drochia.

Patru persoane au fost surprinse în flagrant de către un paznic în timp ce sustrăgeau semințe de floarea soarelui dintr-un depozit din satul Petreni, raionul Drochia.

Drept urmare, aceștia l-au maltratat pe paznic, l-au deposedat de telefonul mobil, l-au legat la mâini și picioare, i-au pus pe cap propria geacă, l-au urcat în portbagaj și l-au abandonat în afara localității, la o temperatură de -24 grade Celsius, peste noapte. Victima a reușit să se elibereze folosind metode improvizate, a tăiat funiile și a solicitat ajutorul ambulanței, care a alertat organele de drept.

Ulterior, în zilele de 5 și 6 februarie 2023, în urma măsurile speciale de investigații efectuate, toate cele patru persoane au fost identificate și reținute. Tuturor celor patru inculpați li s-au adus acuzații pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art.188 alin.(3) lit.d) și 164 alin.(2) lit.e) și f) Cod penal.

În perioada 5 februarie 2023 – 29 ianuarie 2024, toți cei patru inculpați s-au aflat în arest preventiv, iar la data de 29 ianuarie 2024, Judecătoria Drochia, sediul Central, i-a recunoscut vinovați pentru infracțiunile imputate și i-a condamnat la câte 11 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis.

Sentința nu este definitivă și este susceptibilă de atac la Curtea de Apel Bălți.

In this article