Patru foști deputați socialiști au aderat la partidul Renaștere

Deputații Vasile Bolea, Alexandr Suhodolscki, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi vor fi de astăzi membri ai partidului politic „Renaștere”. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de...

Deputații Vasile Bolea, Alexandr Suhodolscki, Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi vor fi de astăzi membri ai partidului politic „Renaștere”.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, organizată de foștii socialiști.

„Astăzi, toți cei prezenți aici, vor fi primiți în consiliul republican al partidului Renaștere și vor face parte din biroul de conducere. Împreună cu domnul Mișin facem parte din conducerea partidului. Construim o forță politică nouă, puternică, și credem că în toamnă vom ieși primii în sondaje, pentru că avem idealuri și principii”, a spus Nesterovschi.

Alexandr Nesterovschi a anunțat încă de pe 16 mai 2022, că el și Irina Nesterovschi aderă la Partidul „Renaștere”, al cărui lider este Serghei Mișin.

În data de 15 martie 2023, deputatul Alexandr Nesterovschi a anunțat că părăsește fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor și se alătură Mișcării Pentru Popor. În data de 25 martie 2023, deputata Irina Lozovan a anunțat același lucru.

Pe 18 mai 2023, Comitetul Executiv al Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) cere excluderea deputaților Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski din formațiune și din fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Pe 20 mai 2023, deputatul Vasile Bolea a declarat că intenționează să părăsească Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, dar nu își va depune mandatul și va rămâne deputat independent.

 

In this article