Partidul ȘOR, își propune un nou proiect de lege privind deputații aleși în circumscripțiile uninominale

Deputații aleși în circumscripțiile uninominale trebuie să aibă împuterniciri suplimentare pentru a putea gestiona și influența schimbarea lucrurilor în circumscripțiile în care sunt aleși. Din acest considerent, Partidul...

Deputații aleși în circumscripțiile uninominale trebuie să aibă împuterniciri suplimentare pentru a putea gestiona și influența schimbarea lucrurilor în circumscripțiile în care sunt aleși. Din acest considerent, Partidul Politic ȘOR va elabora, imediat după alegeri un proiect de lege în acest sens. Acesta va viza toți deputații aleși în circumscripții, dar mai ales pe cei din municipiul Chișinău, a menționat liderul formațiunii Ilan Șor, la prezentarea echipei de candidați pe circumscripțiile din Capitală, transmite Breaking News cu referire la partidulsor.md.

El a precizat că deputații aleși în circumscripțiile uninominale au nevoie de prerogative sporite pentru a putea colabora, dar și influența activitatea administrațiilor publice locale. „Imediat după alegeri vom elabora un proiect de lege privind împuternicirile speciale pentru deputații aleși în circumscripțiile uninominale din toată țară, în special din Chișinău. Ei trebuie să supravegheze activitatea APL, să aibă drept de veto asupra anumitor decizii, să poată ajuta și să controleze activitatea administrației publice locale”, a explicat Ilan Șor.

ERl a precizat că oamenii își doresc „deputatul lor” pentru ca acesta să poată să rezolve problemele cu care se confruntă. „Oamenii aleg deputații în circumscripții și așteaptă ca aceștia să rezolve problemele lor. De aceea considerăm vital să le oferim împuterniciri, atribuții suplimentare”, a precizat politicianul.

Printre alte priorități pentru dezvoltarea Chișinăului, Ilan Șor a menționat crearea unui raion aparte pentru suburbii și un proiect de lege care va permite ca taxele colectate în Chișinău să rămână pentru dezvoltarea orașului. De asemenea, Ilan Șor a promis construcția celui mai mare parc de distracții din regiune, în Chișinău, în cazul în care candidații formațiunii vor învinge la alegeri în municipiu.

El a dat asigurări că echipa pe care o propune formațiunea sa este singura care poate să reconstruiască Chișinăul și să rezolve problemele cu care oamenii se confruntă de ani de zile.

„Răspund pentru fiecare candidat în parte și port responsabilitatea personală pentru fiecare promisiune și sunt sigur că vom reuși să le realizăm foarte rapid. Este o echipă de oameni în care am încredere și care au demonstrat că pot lucra dar nu doar bate gura în zadar. Este o echipă puternică, singura care poate rezolva problemele Chișinăului și ale suburbiilor. Ajunge să pălăvrăgim și să ne plângem, dar haideți să lucrăm, să reabilităm capitala noastră, astfel încât să nu ne mai fie rușine de ea atunci când vin oaspeți de peste hotare”, a îndemnat Ilan Șor.

 

In this article


Join the Conversation