Parlamentarii ruși vor să interzică avorturile în clinicile private

În Duma de Stat a Rusiei a fost înregistrat un proiect de lege care interzice avorturile în clinicile private. Anterior, astfel de interdicții au fost introduse doar în...

În Duma de Stat a Rusiei a fost înregistrat un proiect de lege care interzice avorturile în clinicile private. Anterior, astfel de interdicții au fost introduse doar în anumite regiuni ale Rusiei.

Documentul a fost pregătit de legislativul local al regiunii Nijni Novgorod, care justifică inițiativa cu o natalitate scăzută.

„Creșterea natalității este posibilă, inclusiv prin reducerea numărului de cazuri de întrerupere artificială a sarcinii la cererea unei femei și, ca urmare, reducerea numărului de complicații în timpul procesului de întrerupere a sarcinii și păstrarea sistemului reproductiv al femeii funcținal”, se arată în nota explicativă a documentului.

Potrivit deputaților, cuplurile tinere nu se grăbesc să aibă copii, așa că „accentul pe creșterea natalității ar trebui să fie pus pe persoanele cu vârsta peste 30 de ani care intenționează să nască al doilea, al treilea și următorii copii”.

Autorii proiectului mai menționează că în clinicile private nu sunt respectate condițiile pentru efectuarea operațiilor.

„În instituțiile medicale private nu există un control strict asupra respectării procedurii de acordare a îngrijirilor medicale în domeniul obstetrică-ginecologiei, femeile nu sunt consultate de un psiholog sau avocat, nu sunt furnizate informații despre măsurile de sprijin social, nu există oportunități și abilități în acordarea îngrijirilor medicale, inclusiv resuscitare și intervenție chirurgicală, în cazul unor complicații”, se mai arată în nota explicativă.

Anterior, legile locale care interzic avorturile în clinicile private au fost adoptate de legislativele mai multor regiuni ale Rusiei, inclusiv Nijni Novgorod. La sfârșitul lunii noiembrie, vicepreședintele Dumei de Stat Anna Kuznețova a anunțat dezvoltarea unor inițiative similare la nivelul federației. Printre altele, au fost discutate propuneri de a efectua avorturi nu mai devreme de șapte zile după ce o femeie contactează o organizație medicală.

In this article