Patriarhia Rusă vrea să interzică prin lege cultele sataniste și vrăjitoriile

Cultele sataniste, persoanele care practică vrăjitoria și fac farmece ar putea fi pedepsite prin lege în Rusia, inclusiv cu închisoarea. Cel puțin asta propune comisia pentru familie, protecția...

Cultele sataniste, persoanele care practică vrăjitoria și fac farmece ar putea fi pedepsite prin lege în Rusia, inclusiv cu închisoarea. Cel puțin asta propune comisia pentru familie, protecția mamei și copilului a Patriarhiei Ruse. Subiectul a fost abordat în cadrul Camerei Civile a Federației Ruse, care a organizat audieri pe tema ”politicilor pentru păstrarea și consolidarea valorilor spirituale și morale”. 

„Diavolul este un ucigaș. Această ideologie teribilă a pătruns deja în Rusia, vedem interviuri și publicații ale unor oameni aparținând acestei subculturi: propaganda avortului și sacrificiilor rituale, ideologia sinucigașă și distructivă este combinată cu ura umană”, a declarat preotul Fiodor Lukianov, șeful comisiei patriarhale pentru familie.

Biserica Ortodoxă Rusă își propune, de asemenea, să lupte împotriva vrăjitoriei, care „conduce la daune grave nu numai sufletești, ci și psihice”.

„Chiar și ONU ridică problema interzicerii publicității vrăjitoriei. A profita de curiozitatea unei persoane cu privire la lumea spirituală este o fraudă. Această activitate ar trebui, de asemenea, echivalată cu activitate distructivă și interzisă la nivel de legi”, se arată în declarația reprezentanților Patriarhiei Ruse.

Anterior, Comisia patriarhală pentru familie, protecția mamei și copilului a cerut introducerea conceptului de „ideologie distructivă” în Codul Penal și pedepsirea răspândirii acesteia.

In this article