Parcul Dendrariu nu mai este ce a fost. Ceban: Transformările sunt vizibile

Parcul Dendrariu din sectorul Buiucani al capitalei se transformă într-o locație de interes pentru chișinăuieni și oaspeții capitalei. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă...

Parcul Dendrariu din sectorul Buiucani al capitalei se transformă într-o locație de interes pentru chișinăuieni și oaspeții capitalei. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban. Edilul afirmă că pe pe durata ultimilor doi ani, în Parcul Dendrariu au fost efectuate mai multe lucrări de modernizare a locației.

„A fost înlocuit pavajul vechi de pe mai multe alei şi instalate două blocuri sanitare modulare, accesibile inclusiv pentru persoanele cu necesități speciale.

Au fost asfaltate aleile din parc, instalat sistemul de irigare a compozițiilor florale, extins şi modernizat iluminatul public. Pentru evitarea aglomerației și fluxului mare la intrarea principală în parc, au fost deschise încă trei porți de acces, este vorba de intrarea din str. E. Coca, din str. V. Lupu, intersecție cu str. A. Mateevici și din apropierea Universității „Ion Creangă”.

De asemenea, pentru ca plimbările să fie mai prielnice pentru copii și părinți, pe teritoriul parcului este instalat un teren de joacă modern”, a declarat Ceban.

Primarul a mai adăugat că în perioada anilor 2020-2021, de către Primăria Chișinău, pentru executarea lucrărilor capitale, de întreținere și amenajare a teritoriului Î.M. Parcul Dendrariu, au fost alocate circa 22 milioane de lei.

Parcarea publică din preajma parcului Dendrariu, str. Ion Creangă, a fost amenajată temporar în pietriș, pentru a permite exploatarea acesteia, întrucât este solicitată de către vizitatorii parcului, dar și de persoanele care beneficiază de servciile instituțiilor din zonă.

„Tot setul de lucrări, care includ construcția canalizării pluviale, pavajul, instalarea iluminatului, aplicarea marcajelor și montarea indicatoarelor rutiere, urmează a fi realizate anul viitor. Parcarea a fost creată în urma reabilitării străzii Ion Creangă. La fel, au fost amenajate trotuarele și zonele adiacente”, a conchis edilul.

In this article