O minoră de 14 ani din raionul Călărași a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a autoincendiat

A vrut să aprindă focul cu benzină, dar s-a autoincendiat. O minoră de 14 ani din raionul Călărași a ajuns în stare gravă la spital. Totul a avut...

A vrut să aprindă focul cu benzină, dar s-a autoincendiat. O minoră de 14 ani din raionul Călărași a ajuns în stare gravă la spital.

Totul a avut loc în seara de 03 noiembrie.

În Unitatea de Gardă a IP Călărași a parvenit înștiințarea telefonică, de la o femeie precum că fiica sa minoră de 14 ani, a stropit focul din sobă cu combustibil și din greșeală, s-a autoincendiat.

Potrivit ofițerului de presă de la IP Călărași, Cristina Vicol, la fața locului, oamenii legii au stabilit că în jurul orei 18.30, mama aflându-se la domiciliu împreună cu fiica minoră de 14 ani i-a solicitat ultimei, să meargă la soba ce încălzește casa de locuit amplasată în exteriorul locuinței și să pună lemne pe foc.

Din motiv că focul în sobă era parțial stins, ca să-l reaprindă, minora a luat în mâini un vas din plastic cu aproximativ un litru de benzină în el și a turnat peste lemne pentru a reaprinde focul.

Din neatenție, în timp ce stropea lemnele care mocneau în interiorul sobei, fata s-a stropit cu combustibil și s-a autoincendiat, flăcările răspândindu-se peste haine.

Copila a început a țipa în gura mare după ajutor, iar în câteva clipe a intervenit mama acesteia care i-a acordat ajutorul medical primar, dezbrăcând-o de haine și solicitând la fața locului ambulanța.

În prezent minora se află internată în stare conștientă-medie stabilă, în secția chirurgie a IMSP SR Călărași, având de suferit aproximativ 40% arsuri pe corp (torace, abdomen și picioare).

Pe acest caz, polițiștii au inițiat o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

In this article