Documente falsificate, descoperite de polițiști la Sculeni și Aeroport

Un permis de conducere pentru patru categorii și o viză israeliană, ambele false, au fost descoperite de polițiștii de frontieră. Incidentele au fost înregistrate la punctele de trecere...

Un permis de conducere pentru patru categorii și o viză israeliană, ambele false, au fost descoperite de polițiștii de frontieră.

Incidentele au fost înregistrate la punctele de trecere Sculeni și Aeroportul Internațional Chișinău.

Permisul de conducere a fost depistat la un moldovean din Fălești care se deplasa ca pasager cu ruta Republica Moldova – Spania.

”Aveam nevoie de permis pentru a mă angaja mai ușor în străinătate și întâmplător am cunoscut pe cineva care m-a ajutat. Când am primit permisul i-am dat 50 de euro și de atunci nu l-am mai văzut”, a declarat tânărul.

Un alt călător a rămas fără actul de călătorie după ce s-a constatat că viza israeliană lipită în document este falsă. Incidentul a fost înregistrat la Aeroport.

Bărbatul de 50 de ani s-a arătat nedumerit de cele depistate, menționând că din 2015 are încheiat un contract de muncă cu o agenție din Israel și în fiecare an își perfectează viza.

Actele au fost ridicate și transmise către laboratorul criminalistic pentru stabilirea legalității. În dependență de rezultat se va face încadrarea juridică a faptei și luarea măsurilor legale ce se impun.

In this article