Opinie: În alegerile de la Hîncești va câștiga candidatul Partidului Democrat

Conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au scăzut nivelul alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești prin înaintarea altor candidați decît Maia Sandu și...

Conducerea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au scăzut nivelul alegerilor parlamentare noi din circumscripția Hîncești prin înaintarea altor candidați decît Maia Sandu și Andrei Năstase pentru un mandat în Parlament, transmite Breaking News cu referire la noi.md.

De această părere este comentatorul politic Corneliu Ciurea. Potrivit lui, oamenii așteptau că la alegerile din Hîncești vor candida Maia Sandu și Andrei Năstase. Ciurea consideră că cei doi politicieni nu au mers la acest pas din frica de a nu pierde, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Corneliu Ciurea susține că în situația conflictuală dintre Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate, PAS trebuie să demonstreze că Olesea Stamate, candidata pentru circumscripția Hîncești, merită să ocupe cel puțin locul doi.

Sociologul Ian Lisnevschi este de părere că în lupta pentru Hîncești, PAS și PPDA au uitat de țară. Potrivit lui, un sondaj recent arată că 63% dintre respondenți nu cunosc despre faptul că în circumscripția din Hîncești vor avea alegeri. Totodată, două treimi dintre respondenți cunosc despre faptul că între PAS și PPDA au apărut neînțelegeri. „Dintr-o problemă de nivel regional a fost făcută o problemă de nivel național. Oamenilor le sînt interesante scandalurile și s-a întîmplat că în lipsa unui management corect, a apărut conflictul. În această situație, pentru Olesea Stamate s-a creat o situație destul de dificilă”, a afirmat sociologul.

Comentatorul Boris Șapovalov este de părere că în alegerile de la Hîncești va câștiga candidatul Partidului Democrat. „Eu sînt mai mult sigur că va învinge candidatul democraților în această circumscripție pentru că fostul candidat Alexandru Botnari s-a bucurat de autoritate în această regiune”, a menționat Boris Șapovalov. De asemenea, comentatorul este de părere că dacă n-ar fi izbucnit conflictul între PAS și PPPDA, candidatul independent Grigore Cobzac avea șanse reale de cîștig.

În opinia lui, cele două partide au intrat în conflict pentru că niciuna dintre ele nu are în interiorul său disciplină de partid.

Alegerile în circumscripția din Hîncești vor avea loc pe 15 martie.

In this article


Join the Conversation