Kate Middleton, prințesă de Wales, anunță că are cancer

Kate Middleton, prințesă de Wales, soția moștenitorului coroanei britanice, a anunțat că a început tratamentul inițial după un diagnostic de cancer, boală pe care a descoperit-o în testele...

Kate Middleton, prințesă de Wales, soția moștenitorului coroanei britanice, a anunțat că a început tratamentul inițial după un diagnostic de cancer, boală pe care a descoperit-o în testele de după intervenția chirugicală din ianuarie, relatează BBC.

Într-o declarație video, Kate spune că diagnosticul de cancer a fost un „șoc uriaș”, după un număr de „luni incredibil de dificile”. Mesajul prințesei a fost, însă, unul pozitiv: „Mă simt bine și mă simt mai puternică în fiecare zi”.

Detaliile cu privire la diagnostic nu au fost oferite, însă reprezentanții cuplului princiar spun că există încredere că Middleton se va recupera complet.

Middleton a spus în comunicatul video că la momentul operației abdominale pe care a avut-o în ianuarie, nu se cunoștea diagnosticul de cancer.

„Testele de după operație au găsit prezent cancerul.

Echipa mea e medici m-a sfătuit să încep chimioterapie preventivă și sunt, acum, în primele etape ale acestui tratament”, a spus prințesa.

Diagnosticul prințesei de Wales vine la puțin timp de la diagnosticul anunțat al regelui Charles, care a anunțat, de asemenea, că suferă de cancer.

Kate a spus că recuperarea după operație a luat timp și că prioritatea sa în acest moment este familia.

„William și cu mine am făcut tot ce se poate să procesăm și să gestionăm totul în privat, de dragul copiilor noștri. Ne-a luat timp să le explicăm lui George, Charlotte și lui Louis într-un fel potrivit pentru ei și să-i asigurăm că voi fi în regulă”. Prințesa de Wales a mai spus că familia are nevoie de „timp, spațiu și intimitate”.

Kate și William nu vor mai fi prezenți alături de familia regală în duminica de Paște, iar prințesa nu va mai reveni la îndatoririle regale foarte curând.

Conform reprezentanților familiei regale, absența neașteptată a Prințului William de la un servici memorial de la sfârșitul lui februarie a fost din cauza diagnosticului de cancer al lui Kate.

In this article