Oficial: Aeroportul Internațional Chișinău revine în gestiunea statului

Începând cu ziua de 28 martie, Aeroportul Internațional Chișinău nu va mai fi administrat de compania „Avia Invest”, ci va trece în gestiunea statului. Astfel, AIC va fi...

Începând cu ziua de 28 martie, Aeroportul Internațional Chișinău nu va mai fi administrat de compania „Avia Invest”, ci va trece în gestiunea statului. Astfel, AIC va fi administrat de către Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”.

Autoritățile dau asigurări că Aeroportul va continua să funcționeze în regim normal, fără întreruperi operaționale, transmite breakingnews.md cu referire la deschide.md.

De menționat că operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro. Dar compania a fost acuzată că nu-și onorează obligațiile contractuale și nu a îndeplinit planul de investiții, fiind solicitată rezilierea contractului de concesionare.

În luna noiembrie 2022, fostul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că magistrații Curții de Apel Chișinău au decis să anuleze contractul de concesionare al Aeroportului Internațional Chișinău.

Recent, prim-ministrul Dorin Recean anunța că termenul-limită pentru revenirea AIC în gestiunea statului ar fi 1 mai, când vor fi încheiate toate procedurile de preluare a controlului asupra Aeroportului.

In this article