Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat comuna Băcioi: „Aducem Uniunea Europeană acasă, în comunitățile noastre”

Președinta Maia Sandu a vizitat, astăzi, locuitorii comunei Băcioi cu ocazia inaugurării parcului public și a teatrului de vară din localitate. Cu acest prilej, șefa statului s-a adresat...

Președinta Maia Sandu a vizitat, astăzi, locuitorii comunei Băcioi cu ocazia inaugurării parcului public și a teatrului de vară din localitate. Cu acest prilej, șefa statului s-a adresat oamenilor cu un mesaj de felicitare și apreciere: „Aducem Uniunea Europeană acasă, în comunitățile noastre. România ne însoțește pas cu pas, în acest efort de a îmbunătăți calitatea vieții în satele și orașele noastre și este necondiționat alături de Moldova în calea europeană”, a subliniat Maia Sandu. 

Totodată, Președinta Maia Sandu a menționat că în această zi importantă pentru toți românii care sărbătoresc 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, celebrăm relația tot mai strânsă dintre cele două maluri ale Prutului. „Exportăm tot mai multe produse în România, avem grădinițe și școli renovate din banii statului român, construim poduri noi și puncte comune la frontieră, statul român contribuie la dezvoltarea comunităților din Republica Moldova. Oamenii de pe ambele maluri ale Prutului sunt mai uniți ca niciodată în intenția comună ca această parte a Europei să fie una a păcii, bunăstării și dreptății. În această zi, prietenia puternică dintre Chișinău și București are o încărcătură simbolică deosebit de importantă, iar, în fiecare zi, aduce beneficii concrete pentru cetățenii noștri”, a spus șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu i-a felicitat astăzi pe locuitorii comunei Băcioi cu ocazia inaugurării parcului public și a teatrului de vară din localitate. „Parcul din Băcioi a fost construit cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea și a Consiliului Județean Bihor și cu contribuția Programului „Satul European”. Prin munca noastră la toate nivelurile și cu sprijinul prietenilor Moldovei vom moderniza localitățile noastre, așa încât moldovenii să vrea să trăiască acasă”, a conchis Președinta Maia Sandu.

In this article