O tânără din Soroca, condamnată la 16 ani de închisoare pentru omor

Tânăra în vârstă de 22 ani din Soroca care a ucis un bărbat de 72 de ani în noaptea de hram, a fost condamnată la 16 ani de...

Tânăra în vârstă de 22 ani din Soroca care a ucis un bărbat de 72 de ani în noaptea de hram, a fost condamnată la 16 ani de închisoare, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis pentru femei. Decizia a fost luată de Judecătoria Soroca.

„Acuzatorul de stat s-a pronunțat pentru stabilirea unei pedepse sub formă de închisoare pe un termen de 16 ani, în penitenciar de tip închis pentru femei, cu admiterea integrală a acțiunii civile, precum și încasarea cheltuielilor de judecată. Apărarea a pledat pentru recalificarea acțiunilor inculpatei din omor premeditat, în omor din imprudență, solicitând aplicarea unei pedepse cât mai blânde posibile”, se menționează în sentința publicată pe site-ul judecătoriei, transmite breakingnews.md, cu referire la observatorul.md.

 

Tânăra și-a recunoscut doar parțial vina în comiterea infracțiunii, explicând instanței că nu a avut intenția de a-l omorî și că a dorit doar să-l sperie pe bătrân, pentru ca el să o lase în pace, deoarece o suna des și o hărțuia.

Aceasta a declara în instanță că în acea zi ea a consumat băuturi alcoolice și, după ce s-a terminat concertul, în jurul orei 00:00, ea s-a îndreptat spre casa tatălui săi vitreg. În drum, tânăra s-a întâlnit cu bărbatul cu care ulterior a avut un conflict, el strigând în adresa ei cuvinte necenzurate. Până când ea a ajuns acasă, bărbatul a urmărit-o, strigând în continuare. Ajunsă acasă, aceasta, fără a sta pe gânduri, a luat de pe masă un cuțit de bucătărie, s-a îndreptat spre bărbat și a înfipt cuțitul în acesta.

În acest moment victima a început să strige poliția și ea speriindu-se a fugit în casă.

De asemenea, ea a menționat că victima o suna adesea și îi propunea să stea la el la chirie, spunând că o iubește.

 

In this article