O persoană reținută, într-un dosar de tentativă contrabandă cu droguri

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), investighează o tentativă de contrabandă cu droguri de tip...

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), investighează o tentativă de contrabandă cu droguri de tip cannabis. 

Cazul a fost înregistrat la data 28 martie curent, la postul vamal Leușeni. În cadrul controlului vamal al unui microbuz de pasageri, care efectua cursă ocazională din Olanda, transportând colete și bagaje neînsoțite, funcționarii vamali au depistat un colet cu un conținut suspect, iar câinele antidrog al Serviciului Vamal – Bah  a dat reacție pozitivă la acesta. În interiorul cutiei au fost depistate: un pachet transparent de mici dimensiuni care conținea o substanță presată de culoare verde cu miros specific înțepător, aparate de fărâmițat substanțe uscate, brichete, penare, foi de țigarete, doi purtători de informație, un cuțit, o tavă metalică, patru pachete cu inscripția ”CANNABIS SEEDS”. Greutatea substanței depistate este 3,94 grame. Potrivit prevederilor cadrului legal în vigoare, se consideră cantități mari de droguri de la 0,01 – 2,5 gr.

Totodată, în rezultatul acțiunilor de urmărire penală a fost stabilit beneficiarul coletului, un tânăr în vârstă de 21 ani, originar din mun. Chișinău.

Imediat după reținerea suspectului, oamenii legii au efectuat percheziții la adresa de domiciliu a bănuitului, în urma cărora a fost depistat un aparat artizanal pentru consumarea drogurilor.

Toate mărfurile reținute au fost transmise spre expertizare.

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și se prevalează de prezumția nevinovăției la acest stadiu al investigațiilor. În continuare, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea solicitării arestului preventiv în privința acestora.

In this article