Un tată care și-a abuzat sexual propria fiică, condamnat la 25 de ani de închisoare și 200.000 lei prejudicii

La solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul care și-a abuzat sexual timp de 10 ani propria fiică, precum și fiica...

La solicitarea procurorului din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), bărbatul care și-a abuzat sexual timp de 10 ani propria fiică, precum și fiica unor cunoscuți, urmează să ispășească o pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de 25 de ani.

Potrivit sentinței pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, acesta-și va ispăși pedeapsa într-un penitenciar închis. Totodată, magistrații au dispus ca acesta să achite ca prejudiciu moral suma de 200.000 lei.

Deși, inițial bărbatul nu-și recunoștea vinovăția, după ce fiica a depus plângere când a aflat că acesta abuzează de o altă minoră, acum inculpatul și-a recunoscut-o. Totuși, potrivit legii, acesta are posibilitatea să conteste sentința, până aceasta va deveni definitivă.

În februarie 2022, la trimiterea dosarului în judecată, procurorii PCCOCS comunicau faptul că abuzul asupra fiicei a început în 1998, atunci când aceasta avea vârsta de 7 ani, inclusiv în forme perverse. După reținere, bărbatul a fost plasat în arest preventiv, unde continuă să fie deținut.

In this article