O femeie, condamnată pentru escrocherie. S-a dat drept clarvăzătoare

Potrivit sentinței Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, din 11 mai 2023, o femeie de 42 de ani, a fost recunoscută vinovată pentru săvârșirea a șapte episoade de escrocherie. Potrivit...

Potrivit sentinței Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, din 11 mai 2023, o femeie de 42 de ani, a fost recunoscută vinovată pentru săvârșirea a șapte episoade de escrocherie.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, femeii stabilindu-i-se o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și a exercita activitate economico-financiară pe un termen de 4 ani.

Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Glodeni i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpata, în perioada anilor 2019 – 2021, cu scopul de dobândire ilicită a bunurilor altei persoane, prin convingerea victimelor să procure în credit telefoane pe numele lor, însă pe care să le predea ei, promițând că va achita rata lunară, a dobândit șase telefoane mobile.

Bunurile primite le vindea unor terțe persoane la un preț mai mic, iar banii îi însușea.

La fel, inculpata, la data de 7 mai 2021, acţionând din interes material, aflându-se într-un apartament din municipiul Bălţi, s-a dat drept clarvăzătoare şi, susţinând că are puteri miraculoase de vindecare, l-a indus în eroare pe un bărbat sub pretextul că îl poate trata pe fratele său, care este invalid. Astfel, a dobândit ilicit suma de 6.000 lei.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.

In this article