O familie din raionul Taraclia a primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la o sobă

O familie din raionul Taraclia a primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la o sobă. Potrivit informațiilor parvenite la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență de...

O familie din raionul Taraclia a primit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la o sobă. Potrivit informațiilor parvenite la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență de la Serviciul Asistenţă Medicală Urgentă, cazul de intoxicație a fost înregistrat în această noapte în satul Cairaclia.

Aici, 4 persoane, doi maturi și doi minori sa-u intoxicat cu fumul emanat de la soba, exploatată pe timp de noapte. Incendiu în locuință nu a avut loc. În urma incidentului, angajații Serviciului de Asistență Medicală Urgentă au preluat la spital pentru îngrijiri medicale necesare o femeie în vârstă de 44 de ani în stare gravă-stabilă și un minor în vârstă 16 ani în stare medie – stabilă.

La moment, conform medicilor spitalului raional, starea persoanelor internate este stabilă, viața acestora este în afara oricărui pericol. Bărbatul în vârstă de 51 de ani și o fată de 16 ani, în stare satisfăcătoare nu au fost spitalizați, primind îngrijirile necesare la domiciliu. Circumstanțele cazului urmează a fi investigate de instituțiile de resort.
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă repetat oamenii să respecte cu strictețe regulile de exploatare a surselor de încălzire, cum ar fi sobele alimentate cu combustibil solid și gazos.

Pentru evitarea intoxicației cu monoxid de carbon, cetățenii sunt rugați să verifice starea acestora înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri și nereguli să le înlăture pentru a nu-și pune viața în pericol.

Totodată, specialiștii recomandă aerisirea sistematică a încăperilor și stingerea focului din sobe pe parcursul nopții. În situații de risc oamenii sunt rugaţi să apeleze Serviciul 112.

In this article