Numărul victimelor din Mariupol ar putea depăși 22.000

Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, crede că este posibil ca peste 22.000 de persoane să-și fi pierdut viața în orașul-port de la Marea Azov de la începutul războiului,...

Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, crede că este posibil ca peste 22.000 de persoane să-și fi pierdut viața în orașul-port de la Marea Azov de la începutul războiului, un bilanț care depășește estimările inițiale, relatează Kyiv Independent.

„Am estimat numărul morților la 22.000 în Mariupol. Dar tot mai multe fapte arată că urmările crimei rasiste sunt mult mai grave. Asta necesită o atenție deosebită a comunității internaționale, precum și situația teribilă a populației locale sub ocupație”, a declarat primarul Vadim Boicenko.

Consiliul Local din Mariupol anunță pe Telegram că rușii au înhumat deja 16.000 de oameni în gropi comune din apropierea satelor Starîi Krîm, Mangush și Vynohradne, iar muncitorii comunali au îngropat încă 5.000 de trupuri de la jumătatea lunii martie.

Totodată, mii de cadavre rămân încă sub dărâmături și în morgi temporare, mai precizează autoritățile.

Orașul-port din sudul Ucrainei s-a aflat sub asediul forțelor ruse de la începutul lunii martie, iar Rusia a anunțat că a preluat controlul complet al uzinei Azovstal pe 20 mai, când ultimii apărători s-au predat.

In this article