Președinta Maia Sandu a discutat cu Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră. Șefa statului a mulțumit țărilor Uniunii Europene...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră.

Șefa statului a mulțumit țărilor Uniunii Europene pentru ajutorul de care am beneficiat în ultimele trei luni pentru gestionarea fluxului de refugiați din țara vecină, precum și pentru sprijinul european anunțat pentru Moldova în cadrul conferinței de la Berlin, din 5 aprilie. De asemenea, discuția a abordat situația curentă din Republica Moldova și din regiune, care este puternic influențată de problemele economice și de securitate pe care le-a adus războiul din Ucraina.

„Ne-am împărtășit îngrijorările ce țin de segmentul energetic și de creșterea prețurilor, care au efecte negative asupra populației și economiei. Am menționat totodată că, în pofida situației dificile, suntem hotărâți să continuăm reformele în economie și justiție, să construim independența energetică și să consolidăm instituțiile statului, să păstrăm democrația și să urmăm parcursul european al țării”, a spus Președinta Maia Sandu. Potrivit șefei statului, integrarea europeană este scopul spre care sunt îndreptate acum toate eforturile autorităților.

„Vrem să convingem instituțiile europene de seriozitatea cu care abordăm acest proces și să ancorăm Republica Moldova în spațiul valoric, politic și economic al Uniunii Europene. Este cel mai important semnal de speranță, de care au nevoie astăzi țara și cetățenii noștri”, a spus pe finalul întrevederii Președinta Maia Sandu.

In this article