Noi ateliere de lucru, în cadrul Proiectului „MOVE IT like Lublin”

Un nou șir de ateliere de lucru, parte a Proiectului „MOVE IT like Lublin”, s-au desfășurat la Chișinău, în perioada 16-17 aprilie. De această dată, atelierele au fost...

Un nou șir de ateliere de lucru, parte a Proiectului „MOVE IT like Lublin”, s-au desfășurat la Chișinău, în perioada 16-17 aprilie.

De această dată, atelierele au fost dedicate elaborării studiului privind biletul electronic, la discuții, participând, inclusiv viceprimarul Capitalei Ilie Ceban, Unitatea de Implementare a Proiectului, precum și reprezentanți ai Direcției Generale Mobilitate Urbană, respectiv ai Întreprinderilor Municipale de Transport.

Pentru un rezultat final bun, atelierele de lucru au fost moderate de către experții consorțiului format din Asociația Română Smart City, URBAN SCOPE si BIZMATTERS CONSULTING, responsabili de elaborarea studiului, care au prezentat componenta financiară a raportului intermediar, privind sistemul de bilet electronic. În context, experții au oferit mai multe sugestii și propuneri de îmbunătățire a sistemului, în contextul implementării sistemului de e-ticketing.

Totodată, participanții la eveniment au discutat și analizat bunele practici, privind compensațiile și subvențiile pentru grupurile vulnerabile, categoriile de beneficiari și sursele de acoperire a acestora.

Proiectul „MOVE IT like Lublin”, finanțat de Uniunea Europeană, este implementat în baza unui parteneriat între Primăria mun. Chișinău și Primăria orașului Lublin din Polonia.

In this article