Descoperă istoria și cultura Chișinăului: Troleibuzul turistic te invită într-o călătorie plină de surprize!

Troleibuzul turistic revine în forță pe străzile Capitalei. Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea rutei turistice Nr.2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”! Astfel, începând cu data de 20 Aprilie...

Troleibuzul turistic revine în forță pe străzile Capitalei. Primăria Municipiului Chișinău anunță lansarea rutei turistice Nr.2 a Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing”!

Astfel, începând cu data de 20 Aprilie 2024, în fiecare zi de weekend, municipalitatea va oferi o nouă șansă unică atât locuitorilor, cât și oaspeților Capitalei de intra într-o incursiune captivantă, plină de istorie și cultură, prin inima orașului nostru drag.

Printre obiectivele turistice incluse în ruta Nr.2 a Troleibuzului Turistic se regăsesc Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Sala cu Orgă, Gara Feroviară, Monumentul „Trenul Durerii”, Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron”, Strada București, Casa lui Alexandru Plămădeală sau Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

Cu aproximativ 40 de obiective și locații superbe incluse în noua rută, Troleibuzului Turistic îți garantează că, fiecare moment petrecut la bordul său va fi plin de surprize și învățăminte despre istoria și cultura Capitalei, mai ales că pe parcursul călătoriei vei fi însoțit și de selecții muzicale remarcabile, care includ piese ale artiștilor autohtoni.

Menționăm că, Troleibuzului Turistic „Chișinău Sightseeing” va efectua zilnic trei rute, după cum urmează: ora 12:00, audioghid în limba rusă, ora 14:00, audioghid în
limba engleză, și ora 16:00, audioghid în limba română, capacitatea maximă de îmbarcare fiind de 22 de persoane.

Prețul pentru o călătorie va fi de 30 de lei, copiii de până la șapte ani, urmând să circule gratuit, dar obligatoriu însoțiți de un părinte.

Troleibuzul Turistic „Chișinău Sightseeing” este un proiect dedicat sărbătoririi a 585 de ani de la prima atestare documentară a localității Chișinău (anul 1436), care a început să circule pe străzile Capitalei în fiecare weekend, începând cu 1 august 2021, cu scopul de a promova obiectivelor turistice importante din oraș.

In this article