Alertă de tsunami în Indonezia după erupția vulcanului Ruang

Este alertă de tsunami în Indonezia, după ce erupția vulcanului Ruang s-a intensificat. Imagini spectaculoase au surprins fulgerele violet care se văd pe cer  deasupra vulcanului în erupție. Alerta a fost ridicată la...

Este alertă de tsunami în Indonezia, după ce erupția vulcanului Ruang s-a intensificat. Imagini spectaculoase au surprins fulgerele violet care se văd pe cer  deasupra vulcanului în erupție. Alerta a fost ridicată la cel mai înalt nivel, iar autoritățile au evacuat 11.000 de localnici, inclusiv de pe o insulă învecinată. Erupția a închis un aeroport internațional aflat la peste o sută de kilometri distanță. Deasupra craterului s-a ridicat un nor de cenușă înalt de un kilometru.  

Indonezia a închis un aeroport regional şi a evacuat sute de persoane din vecinătatea vulcanului Ruang după ce acesta a expulzat lavă, roci şi cenuşă timp de mai multe zile, au precizat joi oficialii locali, care au declarat cel mai înalt nivel de alertă, informează Reuters.

În timpul erupţiei spectaculoase de miercuri, vulcanul Ruang, situat pe o insulă îndepărtată din provincia Sulawesi de Nord, a expulzat în atmosferă o coloană de lavă, roci incandescente şi cenuşă până la altitudinea de trei kilometri. Fulgere violet au iluminat cerul de deasupra vulcanului aflat în erupţie, potrivit înregistrărilor video publicate pe reţelele de socializare.

eruptie-vulcan-indonezia-profiimediaeruptie-vulcan-indonezia-profiimedia6Tsunami Alert While the Ruang Erupted, Sitaro, North Sulawesi, Indonesi - 17 Apr 2024eruptie-vulcan-indonezia-profiimedia5Mount Marapi spews volcanic ash in Indonesia

 

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article