NASA caută 4 voluntari pentru simularea vieții pe Marte

NASA caută patru voluntari motivați pentru a participa la o simulare de un an a vieții pe Marte, programată să înceapă în primăvara anului 2025. Această simulare, numită...

NASA caută patru voluntari motivați pentru a participa la o simulare de un an a vieții pe Marte, programată să înceapă în primăvara anului 2025. Această simulare, numită “Mars Dune Alpha”, va avea loc la Houston, Texas, și va implica o serie de provocări similare cu cele întâlnite într-o misiune reală pe Planeta Roșie.

Cei patru voluntari selectați vor petrece 12 luni într-un habitat special construit, care va simula condițiile unei stații de cercetare pe Marte. Această stație va fi amplasată la Centrul Spațial Johnson din Houston și va fi construită modular, folosind tehnologia de imprimare 3D. Printre provocările cu care se vor confrunta voluntarii se numără gestionarea resurselor limitate, defectarea echipamentelor și sistemelor, întârzierea comunicațiilor și alți factori de mediu ostili.

Sarcinile voluntarilor vor include efectuarea de ieșiri autonome pe suprafața planetei, operațiuni cu roboți, menținerea habitatului și cultivarea plantelor. Această simulare face parte din programul CHAPEA (Crew Health And Performance Exploration Analog) al NASA, care are ca scop pregătirea pentru viitoarele misiuni cu echipaj uman pe Marte.

Pentru a fi eligibili, cei interesați trebuie să aibă între 30 și 55 de ani, să fie sănătoși, motivați și nefumători, și să fie cetățeni americani sau să dețină viză de ședere permanentă în SUA. De asemenea, voluntarii trebuie să fie vorbitori fluenți de limba engleză și să aibă o licență în domeniul științelor naturale.

Aplicațiile sunt deschise până la data de 2 aprilie, iar NASA caută persoane dedicate și pregătite să facă față provocărilor unei misiuni simulată pe Marte.

In this article