Muravschi: nici o lege a Republicii Moldova nu reglementează activitatea Comitetul Anticorupție

Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, creat la inițiativa președintelui Maia Sandu, ar putea deveni o sursă de acumulare a informațiilor compromițătoare la adresa oponenților politici. Declarația a fost făcut...

Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, creat la inițiativa președintelui Maia Sandu, ar putea deveni o sursă de acumulare a informațiilor compromițătoare la adresa oponenților politici. Declarația a fost făcut de către fostul vicepremier Alexandr Muravschi, la postul de televiziune Primul în Moldova.

„În cazul în care Procuratura, ministerul Economiei, ministerul de Interne le vor deschide ușile, și le vor oferi toate informațiile, atunci această structură se poate transforma într-o sursă de acumulare a informațiilor compromițătoare la adresa concurenților politici pentru a face presiuni asupra acestora. Din această cauză, atitudinea față de acest Comitet trebui să fie una simplă: nici o lege a Republicii Moldova nu reglementează activitatea acestei structuri, Președintele are dreptul să creeze comitete consultative, iar aceste comitete pot să-i dea sfaturi și zi și noaptea, dar ele nu au nici un drept să efectueze investigații, așa cum s-a declarat”, a explicat Muravschi.

In this article