Alexandr Muravschi: Liberalii, odată ajunși la putere, devin mai autoritari, decât orice regim autoritar

Liberalii, ajunși la putere, devin mai autoritari decât orice regim autoritar. Opinia a fost exprimată de către economistul și ex-vicepremierul Alexandr Muravschi, la postul de televiziune Primul în...

Liberalii, ajunși la putere, devin mai autoritari decât orice regim autoritar. Opinia a fost exprimată de către economistul și ex-vicepremierul Alexandr Muravschi, la postul de televiziune Primul în Moldova. Muravschi susține că acesta este marele pericol și pentru Republica Moldova, în cazul în care PAS va obține o majoritate absolută în Parlament.

“Eu cred că dacă rezultatul obținut de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor va fi mai bun, decât cel al PAS, atunci ar putea fi organizate proteste masive și chiar se va încerca de a repeta 7 aprilie 2009. Ei vor acuza, că alegerile au fost falsificate.

În cazul în care PAS va câștiga, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar putea organiza proteste în masă, dar eu nu cred în acest scenariu.

Noi însă, trebui să ținem minte un lucru important – liberalii, odată ajunși la putere, devin mai autoritari, decât orice regim autoritar. Noi vedem că neoliberalismul, dar în primul rând cel european, este destul de autoritar și are o ideologie autoritară, care sub lozinca apărării drepturilor omului este gata să nimicească pe oricine, care nu este de acord cu opinia lor”, a declarat Alexandr Muravschi.

In this article