VIDEO// Minor suspectat că a comis 16 răpiri de automobile pe teritoriul capitalei

Un minor în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica și Buiucani din cadrul Direcție de...

Un minor în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica și Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea mai multor răpiri a unităților de transport.

Polițiștii fiind alertați de către proprietarii unităților de transport, comunicând că își parcau unitatea de transport iar dimineața nu o mai găseau. În acest context cu plângere s-au adresat 6 proprietari a unităților de transport care le-au fost răpite. Unitățile de transport răpite de individ erau model ,,Toyota”,  ,,Dacia”,  ,,Opel” ,,VW” și ,,Mercedes”. Ulterior automobilele erau depistate de forțele de ordine abandonate și avariate. Prin acțiunile lui a cauzat un prejudiciu material proprietarilor în sumă totală de 126 000 lei .

Astfel, în urma măsurilor întreprinse de polițiști, suspectul a fost localizat și reținut, acesta fiind escortat la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au stabilit că minorul pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, a comis cel puțin 16 cazuri de răpire a unităților de transport pe teritoriul capitalei.  În cadrul audierilor minorul și-a recunoscut vinovăția comunicând că pătrundea în automobile prin deteriorarea lacătului după care le răpea cu scopul de a se plimba prin capitală, ulterior le abandona.

Este de menționat că minorul de nenumărate ori a fost cercetat penal pentru infracțiuni similare.

În privința minorului fiind pornite mai multe cauze penale pentru răpirea unităților de transport, infracțiune care conform legislației în vigoare se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Totodată ofițerii de investigație întreprind măsuri speciale de investigație în stabilirea complicității lui și în alte cazuri săvârșite pe teritoriul capitale cât și alte persoane implicate în aceste infracțiuni.

 

In this article