Reduceri de până la 8% la procurarea motorinei pentru agricultori

La solicitarea președintelui Igor Dodon, reprezentanții companiilor petroliere din Moldova și-au exprimat disponibilitatea de a reduce, în perioada lucrărilor agricole de primăvară, prețurile de vânzare a combustibilului cu...

La solicitarea președintelui Igor Dodon, reprezentanții companiilor petroliere din Moldova și-au exprimat disponibilitatea de a reduce, în perioada lucrărilor agricole de primăvară, prețurile de vânzare a combustibilului cu 7-8%, ceea ce înseamnă 1,20- 1,40 de lei per litru. Despre aceasta s-a discutat, astăzi, la Președinție, în cadrul unei întrevederi de lucru convocată de șeful statului cu cei mai mari petroliști din țară.

O atenție deosebită în cadrul discuțiilor a fost acordată producătorilor agricoli și lucrărilor agricole de primăvară. Președintele le-a solicitat petroliștilor, dacă este posibil, să le ofere fermierilor reduceri la procurarea combustibilului.

Aceștia au declarat că sunt dispuși să le ofere agricultorilor reduceri de până la 8% la procurarea motorinei. Șeful statului le-a mulțumit petroliștilor pentru receptivitate și susținerea acordată agricultorilor.

La această întrevedere s-au mai discutat subiecte legate de activitatea acestor companii, problemele existente la stabilirea prețurilor pentru produsele petroliere, inclusiv determinarea mărimii accizelor la benzină și motorină.

In this article