Ministrul Nicolae Ciubuc a vorbit despre subvențiile în avans

19 producători agricoli, care pe parcursul anului trecut au înregistrat succese remarcabile în afacerile din agricultură și au contribuit semnificativ la dezvoltarea sectorului au fost premiați cu diplome,...

19 producători agricoli, care pe parcursul anului trecut au înregistrat succese remarcabile în afacerile din agricultură și au contribuit semnificativ la dezvoltarea sectorului au fost premiați cu diplome, ieri, în cadrul Galei AIPA, ce s-a desfășurat, într-un local din afara Chișinăului. La eveniment au participat Prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, reprezentanți ai corpului diplomatic, partenerii de dezvoltare și producători agricoli. Gala AIPA este la cea de-a treia ediție și este organizată de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură, transmite Breaking News.

Ministrul Nicolae Ciubuc, a vorbit despre majorarea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural până la 900 de milioane de lei anual, fapt ce a dus la atragerea investițiilor în sectorul agroindustrial de peste 16 miliarde lei, fiind create peste 12 mii locuri de muncă.

Totodată, oficialul a subliniat că în continuare echipa ministerului și-a propus în anul curent să reformeze și să îmbunătățească activitatea domeniilor importante ale sectorului, dintre cele mai vizibile fiind impulsionarea dezvoltării sectorului zootehnic, pentru a oferi siguranța alimentară în țară, lărgirea piețelor de desfacere, pentru a oferi posibilitatea agricultorilor să vândă produsele la prețuri competitive, reforma instituțiilor statului responsabile de managementul apelor și a bazinelor acvatice, inclusiv modernizarea infrastructurii de irigare, precum și reforma instituțiilor științifice și de cercetare, care au obligativitatea de a asigura transferul real de tehnologii și de a se apropia de necesitățile producătorilor agricoli.

In this article


Join the Conversation