Ministrul Economiei: „Am stabilit împreună cu ANSA o serie de acțiuni care urmează a fi realizate în termen de o săptămână”

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi o ședință de lucru cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), privind evaluarea implementării Planului de Acțiuni pe termen...

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat astăzi o ședință de lucru cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), privind evaluarea implementării Planului de Acțiuni pe termen scurt pentru obținerea de către Republica Moldova a dreptului de a exporta în Uniunea Europeană carne de pasăre și ouă de categoria B. Un alt subiect pus în discuție a fost și tranzitul produselor compuse prin Uniunea Europeană, transmite Breaking News.

Pentru a fi eligibilă în exportul produselor de origine animalieră, Republica Moldova trebuie să treacă cu succes misiunea de audit a DG-Sante, care este preconizată pentru luna septembrie a anului curent, îndeplinind o serie de condiții de bază.

Exporturile produselor moldovenești pe piața UE în perioada anului 2018 au atins o valoare de 1,86 mlrd dolari SUA, reprezentând astfel 68,79% din totalul exporturilor Republicii Moldova. Exportul produselor agricole pe piața UE a constituit 589,6 mln dolari SUA, ceea ce constituie 34,16% din totalul de 1,726, 127 mii dolari SUA.

In this article


Join the Conversation