Ministrul de Externe a avut o întrevedere la Consiliul Federației

Depășirea problemelor acumulate în relaţiile bilaterale prin intensificarea cooperării parlamentare cu Federația Rusă, inclusiv și eliminarea barierelor existente în calea dezvoltării relațiilor comercial-economice au fost discutate de ministrul...

Depășirea problemelor acumulate în relaţiile bilaterale prin intensificarea cooperării parlamentare cu Federația Rusă, inclusiv și eliminarea barierelor existente în calea dezvoltării relațiilor comercial-economice au fost discutate de ministrul afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu preşedintele comisiei de politică externă din Consiliul Federației, Konstantin Kosaciov, transmite Breaking News.

În cadrul întrevederii interlocutorii au abordat şi subiectul avansării proiectelor de acorduri bilaterale în domeniile migrației forței de muncă, securității sociale etc.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu a accentuat necesitatea retragerii militarilor ruși din regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Totodată a fost salutată disponibilitatea Federaţiei Ruse de a relua dialogul privind distrugerea munițiilor stocate în depozitele de la Cobasna.

Nicu Popescu și Konstantin Kosaciov au efectuat și un schimb de opinii despre situația regională.

In this article


Join the Conversation