Ministerul Sănătății explică lipsa măștilor în farmacii

Ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că în țară nu este criză de măști, așa cum au anunțat unele surse media. Declarațiile au fost făcute, astăzi, după o inspecție...

Ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, susține că în țară nu este criză de măști, așa cum au anunțat unele surse media. Declarațiile au fost făcute, astăzi, după o inspecție la spitalul de boli infecțioase “Toma Ciorba” din Capitală.

„Agenția medicamentului a anunțat că în depozite măști sunt, livrarea se efectuează la farmacii zilnic, doar că reieșind din panica existentă în societate, lumea procură în cantități mari aceste măști, ceea ce generează, spre seară, lipsa măștilor în farmacii”, a declarat Dumbrăveanu.

Ministrul sănătății a comentat și informațiile, precum că unele produse farmaceutice s-au scumpit din cauza coronavirusului.

„Dacă la medicamente există reglementat acest adaos comercial de 15%, la măști și alte dispozitive medicale nu există reglementat adaosul comercial. S-au făcut verificări și da, unii agenți importă deja aceste măști la un preț destul de mare, dat fiind faptul că solicitarea pe piața internațională este destul de înaltă”, a explicat ministrul Sănătății.

In this article