Ministerul Justiției: Fortificarea mecanismului național de combatere a infracțiunilor motivate de ură

Ministerul Justiției a fost gazda unei mese rotunde la care s-a discutat despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor motivate de ură, transmite Breaking News....

Ministerul Justiției a fost gazda unei mese rotunde la care s-a discutat despre necesitatea îmbunătățirii cadrului legal pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor motivate de ură, transmite Breaking News.

Reprezentanți ai Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, organizațiilor necomerciale de profil și a proiectelor de asistență externă în domeniul drepturilor omului au vorbit despre identificarea situațiilor de discriminare rasială, intoleranță față de orientare sexuală diferită etc. Activitatea unui proiect de asistență derulat recent a conținut o serie de instruiri în scopul consolidării capacităților poliției în combaterea crimelor motivate de ură, fiind elaborat un ghid privind investigarea acestui tip de infracțiuni.

În cadrul discuțiilor a fost menționat faptul că numărul infracțiunilor motivate de ură înregistrate în anul 2018 s-a triplat comparativ cu numărul celor înregistrate în anul precedent, considerat a fi un indiciu al îmbunătățirii sistemului de evidență al acestor cazuri. Participanții la eveniment au manifestat predispunere spre cooperare în vederea aplicării ample a recomandărilor structurilor internaționale în acest domeniu, în special a Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI).

In this article


Join the Conversation