Mesajul Președintei Maia Sandu, după Adunarea „Moldova europeană”: „Ieri, 21 mai 2023, am fost o mare familie europeană!”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de recunoștință pentru cetățenii moldoveni din țară și din diasporă, care au participat ieri, la Adunarea „Moldova europeană”. „Ieri,...

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat un mesaj de recunoștință pentru cetățenii moldoveni din țară și din diasporă, care au participat ieri, la Adunarea „Moldova europeană”.

„Ieri, 21 mai 2023, am fost o mare familie europeană! Ieri am fost impresionant de mulți, însă vocea noastră a fost una singură – moldovenii sunt europeni și Moldova trebuie să devină membru cu drepturi egale al Uniunii Europene până în 2030. Ne-am adunat tot neamul grămăjoară, din toate raioanele Moldovei, ne-am adunat în peste 50 de orașe din lumea întreagă, ne-am adunat și am spus răspicat că Moldova este europeană și că locul țării noastre este în rândul țărilor libere din Uniunea Europeană”, a spus șefa statului.

Președinta a mai subliniat că ieri Moldova a fost mândră – toată lumea a văzut că suntem un popor demn, spunem ce vrem și suntem fermi în deciziile care țin de țara noastră. „Adunarea „Moldova europeană” a reunit oameni cu lumină și credință în suflet, cetățeni din toate colțurile lumii care cântau Imnul țării și se legau în hore, copii și vârstnici care priveau cu bucurie și optimism în viitor. Împreună vom aduce Uniunea Europeană acasă!”, a conchis Președinta Maia Sandu

In this article