Lucrările de amenajare a carosabilului pe bd. Dacia continuă

Primarul Ion Ceban a anunțat că lucrările de amenajare a carosabilului pe centurile de deplasare a transportului public de pe bd. Dacia, segmentul bd. Decebal – str. Trandafirilor,...

Primarul Ion Ceban a anunțat că lucrările de amenajare a carosabilului pe centurile de deplasare a transportului public de pe bd. Dacia, segmentul bd. Decebal – str. Trandafirilor, sunt în curs de desfășurare. Aceste lucrări reprezintă o etapă importantă în reabilitarea drumurilor din capitală și vor aduce îmbunătățiri semnificative pentru circulația rutieră.

Potrivit primarului, săptămâna trecută a fost finalizat așternutul stratului de uzură pe direcția Centru, iar acum se lucrează intens pe sensul opus. Lucrările de reabilitare au început în toamna anului trecut și au inclus întărirea fundației drumului și înlocuirea învelișului asfaltic pe o suprafață de aproximativ 16 mii de metri pătrați.

În același timp, pe aceeași porțiune de drum, pe direcția Centru, se apropie de finalizare și lucrările de amenajare a zonei pietonale, a pistei pentru cicliști și a locurilor de parcare în aliniamentul drumului. Aceste modificări vor contribui la creșterea siguranței și confortului participanților la trafic.

Primăria Capitalei a acordat o atenție deosebită și iluminatului pietonal, care a fost reabilitat pe întreaga lungime a tronsonului, în cadrul aceluiași proiect de modernizare.

De asemenea, în zona Viaduct de pe bd. Dacia, tratamentul bituminos Slurry Seal este aplicat pe carosabil pe direcția Centru. Pe sensul opus, benzile au fost deja tratate integral cu acest amestec bituminos, ceea ce va contribui la creșterea durabilității și rezistenței drumului.

După finalizarea lucrărilor, urmează aplicarea marcajelor rutiere, în vederea asigurării unei circulații mai fluide și mai sigure pe această importantă arteră a capitalei.

Primarul Ion Ceban a subliniat importanța acestor lucrări, menționând că acestea vor aduce multiple beneficii pentru toți șoferii, pietonii și cicliștii care folosesc bd. Dacia și vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău.

In this article