Cercetări pe numele a trei tineri care și-au cumpărat acte falsificate

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, polițiștii de frontieră au depistat în fluxul de călători trei tineri care dețineau documente cu semne vădite de falsificare. Incidentele au...

În punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, polițiștii de frontieră au depistat în fluxul de călători trei tineri care dețineau documente cu semne vădite de falsificare.

Incidentele au fost consemnate în weekendul trecut.

Într-un caz, pentru autorizarea intrării în Republica Moldova, la pista de control s-a prezentat un tânăr de 24 de ani din raionul Dubăsari. Acesta se deplasa în calitate de pasager al cursei ce revenea în Moldova din Germania. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus pasagerul unui control suplimentar. Ca urmare, a fost depistată o carte de identitate, pretinsă a fi eliberată de către autoritățile române. La audiere, tânărul a declarat că și-a perfectat actul contra sumei de 100 euro.

În alt caz, un bărbat de 38 de ani, deținător al dublei cetățenii moldovenească și română s-a prezentat la intrarea în țară, ca pasager la ruta ocazională „Germania-Moldova”. La controlul de frontieră printre documentele deținute asupra pasagerului era și un permis de conducere românesc, ce nu întrunea condițiile unui document autentic. La audieri, bărbatul a rămas nedumerit și era sigur ca actul este unul autentic, deși îl cumpărase cu 1000 euro.

În ultimul caz, polițiștii de frontieră au depistat asupra unui conațional o carte de identitate care ar fi emisă de autoritățile din România, cu semne vizibile de falsificare. În declarații, tânărul de 22 de ani, ce se deplasa ca pasager spre Cehia, a comunicat că documentul este perfectat prin intermediari, contra sumei de 250 euro. Motivul ar fi dorința de a munci în Germania la lucru bine plătit.

Cele trei acte au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei tehnice. Cercetările continuă.

In this article