Membrii CSM se întrunesc în ședință extraordinară

Membrii revocați ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc din nou. De această dată, într-o ședință extraordinară, programată pentru mâine, 1 noiembrie, scrie bizlaw.md. Pe ordinea de...

Membrii revocați ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc din nou. De această dată, într-o ședință extraordinară, programată pentru mâine, 1 noiembrie, scrie bizlaw.md.

Pe ordinea de zi au fost incluse 13 subiecte, printre care stabilirea interimatului funcției de președinte al Curții Supreme de Justiție, rămasă vacantă după demisia lui Ion Druță. Totodată, CSM urmează să desfășoare concursul pentru suplinirea funcției de inspector-judecător în cadrul Inspecției judiciare. În competiție s-au înscris cinci candidați, inclusiv doi avocați.

De asemenea, pe ordinea de zi a fost inclus avizul unui proiect de modificare legislativă, examinarea unei decizii a Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal și două demersuri din partea Universității de stat din Moldova.

In this article


Join the Conversation