Măști de protecție contra gazelor, comercializate fără acte de proveniență

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului național de investigații au  documentat un agent economic din Chișinău care deținea și comercializa măști de protecție contra gazelor, fabricate în perioada Uniunii...

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului național de investigații au  documentat un agent economic din Chișinău care deținea și comercializa măști de protecție contra gazelor, fabricate în perioada Uniunii Sovietice, în lipsa unor acte de proveniență și cu termenul de valabilitate expirat.

  Ca urmare a acțiunilor întreprinse, polițiștii au stabilit că factori de decizie ai agentului economic au păstrat, folosit și comercializat măștile de protecție contrar prevederilor Legii 271/1994 „cu privire la protecția civilă” prin care se interzice folosirea averii Protecţiei Civile, schimbarea sau comercializarea ei.

Menționăm că, conducătorii unităţilor economice poartă răspundere pentru întreţinerea, păstrarea şi folosirea averii Protecţiei Civile în conformitate cu legislaţia.

În acest sens, polițiștii au  ridicat 644 de măști, care,  fiind comercializate ar fi adus  un venit de peste 32 de mii de lei.  Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru ”Achiziţionarea, păstrarea, transportul şi comercializarea ilegală a valorilor material”, iar dacă vinovăția va fi demonstrată, persoanele riscă amenzi de până la 20 000 de lei cu confiscarea bunurilor.

In this article