Chişinăul a semnat un Acord de înfrăţire cu oraşul Xi-an din China

Acord de înfrățire şi cooperare dintre oraşul Xi-an, din China, și municipiul Chişinău a semnat ieri. Potrivit primarului general Ion Ceban, acesta este valabil pentru o perioadă de...

Acord de înfrățire şi cooperare dintre oraşul Xi-an, din China, și municipiul Chişinău a semnat ieri. Potrivit primarului general Ion Ceban, acesta este valabil pentru o perioadă de 5 ani.

„Suntem onoraţi pentru că acest fapt ne va permite să dezvoltăm relaţiile noastre şi să devenim parteneri de încredere. Astăzi Xi-an este un oraș al contrastelor, unde modernitatea coexistă cu tradițiile străvechi și cu cultura chineză bogată, iar istoria antică este strâns legată cu realizările civilizației mondiale.

În același timp, Chișinăul este o capitală în dezvoltare dinamică, unde sunt implementate proiecte îndrăznețe și sunt introduse cele mai bune practici ale orașelor lumii”, a declarat Ceban.

Primarul afirmă că este sigur că împreună vor putea realiza proiecte comune și va face schimb de experiență.

„Îmi exprim profunda recunoștință față de administrația orașului Xi-an pentru o astfel de inițiativă frumoasă”, a conchis acesta.

In this article