Președinta Maia Sandu: „Am salutat ideea maestrului Eugen Doga de a înființa un centru de creație care să-i poarte numele”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu maestrul Eugen Doga despre problemele din domeniul culturii și planurile de viitor. „Am avut o întâlnire caldă, azi, cu...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi cu maestrul Eugen Doga despre problemele din domeniul culturii și planurile de viitor.

„Am avut o întâlnire caldă, azi, cu maestrul Eugen Doga. Am vorbit despre condiția artistului, despre problemele culturii și despre cum statul poate ajuta oamenii de creație să-și valorifice potențialul. Cu acest prilej, am salutat ideea domnului Eugen Doga de a înființa un centru de creație care să-i poarte numele și care să contribuie la creșterea și afirmarea tinerilor artiști”, a spus Președinta.

Șefa statului a menționat, de asemenea, că a fost impresionată de prezența de spirit a compozitorului. „Am fost surprinsă, a câta oară, de spiritul său tânăr, de sinceritatea cu care spune lucrurilor pe nume și de energia de a se implica atât de activ în treburile țării”, a spus Maia Sandu. Și pentru că maestrul Eugen Doga a venit împreună cu soția sa, Natalia, alături de care este de 60 de ani, Președinta Maia Sandu le-a urat mulți ani cu sănătate, pace și inspirație creatoare.

In this article